O Registru Plus

Kdo upravlja s spletnim mestom Register Plus?

S spletnim mestom Register Plus upravlja A.R.N.E.S. (Absolutno Radovedna in Navihana Ekipa Slovencev :) Smo ljubitelji računalništva in interneta, ki včasih kakšen svoj izdelek tudi javno objavimo.

Kakšen je namen spletnega mesta Register Plus?

Ni posebnega namena. Upravljamo z zajetno podatkovno bazo .si domen in smo bili mnenja, da so nekateri podatki zanimivi za širšo javnost. Poleg tega je Register.si (Arnes) prenehal z objavo izbrisanih domen in prepričani smo, da je zanimanje za proste domene, ki imajo še vedno visok Domain Authority, veliko.

Kje dobite podatke o domenah?

Register Plus uporablja lastno podatkovno bazo, ki jo vsakodnevno posodablja. Sprehajamo se po spletu in zbiramo .si domene ter druge podatke.

Zakaj ne objavljate PageRank-a domen?

Google je prenehal z javnim objavljanjem PageRank-a (PR) strani. Posledično smo tudi mi opustili objavo PageRank-a. Objavljamo pa podatek Domain Authority (DA), ki predstavlja avtoriteto domene.

Zakaj je dostop do izbrisanih domen in domen v karanteni plačljiv?

Kljub temu, da je to spletno mesto postavljeno predvsem za zabavo, upravljanje in vsakodnevno posodabljanje podatkovne baze domen in spletnega mesta zahteva določena sredstva in čas. S plačili delno krijemo te stroške. Poleg tega imajo domene z visokim Domain Authority (DA) na trgu tudi neko ceno. Izbrisane domene do vključno DA 10 so dostopne vsem (brezplačna registracija), za ostale je treba plačati naročnino. To je neke vrste prispevek za obratovanje in vzdrževanje tega sistema.

Koliko domen imate v podatkovni bazi?

Ker Arnes ne omogoča dostopa do seznama registriranih .si domen, lahko do teh domen pridemo le tako, da s sprehajanjem po spletu zbiramo javno objavljene podatke. Tako ima Register Plus v svoji podatkovni bazi večino .si domen, ne pa vseh. Nekatere domene, ki niso aktivne in niso nikjer objavljene, so znane samo nosilcu in Arnesu.

Katera orodja uporabljate?

Za sprehod po spletu uporabljamo orodja, ki smo jih sami razvili.

Smo kaj pozabili, vas še kaj znaima?

Vprašajte, predlagajte ali pokomentirajte - kontaktni obrazec.